Hoe werkt het?

Je kunt op deze website eenvoudig een 3D print bestellen. Hiervoor volg je onderstaande stappen:

Upload je bestanden

Klik op de knop “Upload model” of sleep je model in de 3D viewer. Je kunt aparte STL of OBJ bestanden uploaden, of meerdere STL of OBJ bestanden in een ZIP bestand. Wil je meerdere exemplaren van 1 model bestellen, dan hoef je deze evengoed maar één keer te uploaden. Je kunt het aantal later bij bestellen aanpassen.

Kies het materiaal

Rechts naast de voorbeeldweergave van je model zie je de materiaalkeuze. Er is keuze uit een aantal materialen. Er staat een korte uitleg per materiaal bij om de keuze makkelijker te maken. In bijna alle gevallen is PLA een prima keuze.

Kies de laagdikte

Een 3D print wordt opgebouwd uit horizontale lagen. Voor de meeste prints is 0.16mm een prima laagdikte. Heb je een grote print, dan kies je 0.2mm. Voor prints met glooiende oppervlakken kan een kleinere laagdikte soms mooier zijn omdat je dan minder ‘trappetjes’ ziet. Zie de afbeelding hieronder. Voor TPU is alleen 0.20mm beschikbaar.

Kies het opvulpercentage

3D prints worden standaard niet massief geprint. Dat is zonde van het materiaal en normaal gesproken nergens voor nodig. In plaats hiervan wordt binnenin een raster geprint. Het opvulpercentage geeft aan hoe dicht dit raster is. Standaard is 15%, maar moet de print extra stevig zijn dan kun je een hogere waarde kiezen. Je ziet dit aan de buitenkant uiteraard niet.

Analyse en prijs

Het 3D model wordt nu geanalyseerd en er verschijnt een prijs.

Controle

Ben je akkoord met de prijs, dan kun je nog niet gelijk bestellen. We willen namelijk graag het model ook zelf even bekijken om de daadwerkelijke printbaarheid te bepalen. Vul hiervoor je email adres in en eventuele opmerkingen, en klik op “Offerte aanvragen”. Het verzoek wordt normaal gesproken binnen één werkdag door ons gecontroleerd waarna we u een mail sturen met daarin eventuele aanvullende informatie of vragen, of als alles gelijk in orde is (meestal) een definitieve prijs en een bestel link.

Bestellen

Bestellen doe je eenvoudig door op de link in de mail te klikken. De print wordt nu in de winkelmand geplaatst en u kunt de bestelling afronden zoals bij iedere andere webwinkel.

3D Printen

Na ontvangst van de bestelling wordt deze zo snel mogelijk geprint. Vaak al dezelfde dag. Hoe lang het duurt is afhankelijk van de print, want 3D printen is een vrij langzaam proces, maar in de meeste gevallen wordt de print binnen 1 a 2 werkdagen verzonden of kan deze worden opgehaald.

Nog vragen? Neem contact op via Whatsapp of het contactformulier.