Printen in meerdere kleuren

Wat is er mogelijk?

Printen is mogelijk tot 4 kleuren per print. Dit kun je echter niet aangeven in het bestelproces dus het is min of meer maatwerk.

Printen in meerdere kleuren kan door daarvoor ontworpen 3D bestanden te gebruiken, maar je kunt ook bij een ‘normaal’ 3D bestand bepaalde vlakken selecteren (of bijvoorbeeld teksten) die in een andere kleur geprint moeten worden.

Printen in meerdere kleuren gaat wel heel langzaam want voor elke laag waar meerdere kleuren op voorkomen moet de printer steeds het filament wisselen en de kop doorspoelen (wat ook aardig wat afval oplevert).

Het is niet mogelijk om verschillende materiaalsoorten te combineren in één print. Ook is het niet mogelijk om met TPU met meerdere kleuren te printen.

In de praktijk is het vooral handig om bijvoorbeeld een tekst op een print in een andere kleur te printen. Dat kost afhankelijk van de oriëntatie meestal niet veel meer.

Wil je een print in meerdere kleuren bestellen?

Doorloop het bestelproces dan op de normale manier. Kies als materiaal de kleur die het meeste voorkomt Aan het einde kun je bij opmerkingen je wensen aangeven. Je kunt ook via Whatsapp contact opnemen om dit even af te stemmen. Hou er rekening mee dat de print dan wel duurder wordt dan is aangegeven tijdens het bestelproces ivm. de hoeveelheid afvalmateriaal, maar vooral doordat de printer (veel) langer bezet is. Uiteraard krijg je eerst de definitieve prijs en kun je dan kiezen of je daadwerkelijk wilt bestellen of niet.